Archiv článků

31.01.2010 16:55

Šampion šampionů a TOP DOG 2009

V lednu nám přišla pozvánka na velmi prestižní akci TOP DOG 2009, která se konala 30.1.2010 v Top Hotelu Praha. Ve stejný den a stejném hotelu, tedy konkrétně v kongresové hale, se konala i soutěž Šampion šampionů.

V rámci soutěže Šampion šampionů, Kewínek postoupil do druhého kola, kde mezi sebou soutěžila jednolivá plemena podle skupin FCI.  Protože chrti jsou až v poslední skupině, měli jsme čas sledovat výběr vítězů z jednotlivých předchozích skupin. Byla to přehlídka opravdu krásných psů-šampionů, jejichž předvedení bylo na velmi vysoké úrovni. Až konečně nastal náš čas. Při velkém aplauzu publika nastupoval jako první afghánský chrt následován ostatními chrty, mezi nimiž nesměl chybět ani Kewin. Posuzovala paní Ubrová, která si každého chrta opravdu detailně prohlédla. Všichni byli předvedeni v postoji i pohybu, Kewínek i whipet pak absolvolali ještě postoj a kontrolu na stolečku, který se nacházel  uprostřed kruhu.  Kewin byl společně s dalšími čtyřmi chrty vybrán do užšího výběru, což nás velmi překvapilo. Ještě jednou jsme za podpory obecenstva absolvovali předvedení v pohybu i v postoji a pak čekali na verdikt. Kewin byl vybrán na 4. místo, stal se tak 4. nejkrásnějším šampionem mezi všemi chrty v celé skupině X. FCI. Při znění famfár a za neustáleho zvuku fotoaparátů jsme obdrželi krásný diplom a pohár, který je větší než samotný Kewin.

V podvečer pak došlo ke slavnostnímu vyhlášení PSA ROKU - TOP DOG 2009. Během výstavní sezóny jsou sčítány jednotlivé body na základě výsledků dosažených na výstavách v ČR. Tentokrát vždy první pětice nejúspěšnějších psů z jednotlivých skupin  FCI absolvovala krátké předvedení v pohybu i postoji, ale nikdo je již neposuzoval. Jednotliví pejsci byli představeni a bylo oznámeno kolik bodů a jaké umístění získali. Náš Kewin ani tentokrát nechyběl mezi pěticí nejlepších chrtů. A opět i tentokrát za zvuku famfár a před objektivy mnoha fotografů a kamer nám byl předán pohár a cena za celkové 4. místo fe skupině X. Kewin byl vyhlášen jako 4. nejúspěšnější chrt výstavní sezóny 2009. Před Kewinem se umístili pouze dva whipeti v majetku paní Kučerové Chrpové a jeden polský chrt. Máme ohromnou radost z výsledků našeho chrtíka, který opětovně potvrdil svou příslušnost ke špičce mezi chrty v ČR.

 

Do sekce Fotogalerie byly přidány fotografie: kewin.webnode.cz/fotogalerie/top-dog-a-sampion-sampionu-2009 a do sekce výstav přidáno krátké video: kewin.webnode.cz/videa-z-vystav/

 

 

—————

13.01.2010 12:30

Potvrzen Český šampion krásy

Dnes byl Kewinovi potvrzen Český šampion krásy. Moc děkujeme Elišce Lorenzové, za cestu na ČMKU, kam odvezla nezbytné doklady a nechala tak titul potvrdit.

—————

11.01.2010 10:01

Výstavní sezona 2010 zahájena na NV v Olomouci

I přes nepřízeň počasí jsme se rozhodli absolvovat výstavu v Olomouci, první výstavu v letošní sezóně. Caira jsme tentokrát nehlásili, a tak s námi cestovali jen naši dva mrňousci - Kewin a Fernando, kteří celou cestu spokojeně pochrupovali v pelíškách. Po náročné cestě jsme bez škrábanců zaparkovali na výstavišti a s nadšením se těšili na shledání s přáteli. Čas jsme krátili ve společnosti Markéty a jejích italských holčiček Izabelky a Tity (Ch. s. Di Sangue Regale) a Moniky s její smečkou.

Kewin byl hlášen již do třídy vítězů. Posuzoval pan rozhodčí Mudra, který dle našeho názoru až příliš důkladně kontroloval chrtíkům zuby, což se většině pejsků nelíbilo. Jeho rozhodování bylo velmi přísné a v některých třídách ani nezadal titul ke známce výborná. Kewin však i tentokrát obstál, když obdržel známku Výborný 1, CAC a Národní vítěz. Jeho předvedení bylo i přes delší výstavní odmlku naprosto profesionální. Získáním titulu CAC z této výstavní sezony Kewin splnil podmínky pro udělení titulu Český šampion krásy. Jsme na našeho malého uličníka moc pyšní. Gratulujeme i všem ostatním úspěšným chrtíkům!

—————

03.01.2010 17:30

Kewin oslavil narozeniny

V pátek 1.1.2010 oslavil náš Kewin své druhé narozeniny, dostal dortíka a celá smečka pak vyrazila na krásnou procházku.

—————

17.11.2009 09:21

Štěňata vlkodavů na prodej

  

V chovatelské stanici Stříbrný potok jsou na prodej krásná plavá štěňata vlkodavů po výstavně úspěšných rodičích. Případní zájemci o štěňata kontaktujte paní Věru Slapničkovou, CH.s. Stříbrný potok www.stribrnypotok.estranky.cz/

  

 

—————

14.11.2009 16:05

14.11.2009 Zkouška BH

Dnes náš Cairo úspěšně vykonal zkoušku BH.

 

Brzy ráno jsme vyrazili z domova na na náš cvičák, tentokrát jsme měli před sebou poslední zkoušku v této sezóně - BH. Na přípravu jsme neměli tolik času, kolik bych si představovala. K naší velké radosti i tentokrát Cairo uspěl. Opět potvrdil kvality vyrovnaného psa s výbornou povahou vhodnou pro pracovní využití. Nyní se již budeme plně věnovat přípravě ke zkouškám ZM a ZPU1 a doufám, že i příští sezona bude také tak úspěšná.

 

—————

08.11.2009 15:51

MVP Praha 7.11.2009

Mezinárodní výstavou v Praze jsme letos završili naší výstavní sezónu. Vyrazili jsme opět s kompletní smečkou a také s Eliškou a její Belinkou. V Praze se pak k nám přidali Markéta a Monika se smečkou italských holčiček a také pan Holoch s jejich Kejzinkou. Strávili jsme s nimi mnoho příjemných chvil a proto nám výstava velmi rychle utekla.

Kewin tentokrát nastupoval ve třídě otevřené a právem získal titul V1, CAC a následně i CACIB. V konkurenci mladého psa, mladé feny a feny oceněné titulem CACIB, získal náš Kewin svůj poslední letošní BOB (Nejlepší jedinec plemene).

Cairo se představil v mezitřídě a získal známku výborný a byl zařazen na druhé místo.

Touto výstavou jsme zakočili letošní výstavní sezónu a těšíme se na příští rok. Tento rok byl ve znamení velkých úspěchů. Kewin se stal mimo jiné Junior šampionem ČR a SK, Šampionem Klubu Chovatelů italských chrtíků, čekatelem šampiona ČR, SK, Německa, klubového šampiona Německa, šampiona Polska a INTERŠAMPIONA. Zaujal přední evropské rozhodčí na významných výstavách a vždy získal známku výborný. Cairo slavil úspěch zejména v zahraničí a případně u zahraničních rozhodčích. Těšíme se, jak přes zimu dozraje do ještě  kvalitnějšího psa, který bude ještě slavit mnoho úspěchů. V této sezóně se stal čekatelem Junior šampiona ČR a Německa, čekatelem šampiona Německa a zejména Světovým vítězem mladých na Světové výstavě v Bratislavě. Díky své výborné  povaze je vhodný na výstavy i výcvik. Složil zkoušky z poslušnosti ZOP a ZZO a zahájili jsme přípravu na zkoušky ZM, ZPU1 a ZVV1.

 

 

—————

31.10.2009 19:21

Zkouška ZZO

Dnes náš Cairo úspěšně vykonal zkoušku ZZO, a to s hodnocením výborně.

 

—————

31.10.2009 19:18

Aktualizace fotogalerie

Po absolvovaném pátečním focením s profesionální fotografkou, paní Renatou Hofmann www.konepsikocky.cz, jsme konečně aktualizovali fotogalerii a přidali fotografie právě od této výborné fotografky.

 

 

—————

29.10.2009 16:41

Překladač

<div id="google_translate_element"></div><script>
function googleTranslateElementInit() {
  new google.translate.TranslateElement({
    pageLanguage: 'cs'
  }, 'google_translate_element');
}
</script><script src="https://translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit"></script>

—————

26.10.2009 08:49

Klubová výstava KCHICH - 25.10.2009 Budějovice

I druhý den jsme absolvovali výstavu v prostorách  výstaviště v Českých Budějovicích. Tentokrát se konala klubová výstava, opět s velmi příjemnou atmosférou. Na vystavování nám byl svěřen Ebon z Amálčiny zahrádky - Kewinův poloviční bráška, který zvítězil v mezitřídě, když obdržel známku Výborný 1, CAC. Kewin nastupoval ve třídě vítězů, a velmi přísné paní rozhodčí se moc líbil. Obdržel krásný posudek a hodnocení Výborný 1, CAC. Ve třídě čestné pak exceloval American Gigolo du Manoir des Ombreuses - Kewinův a Ebonkův otec. Obdržel známku výborný 1, titul CAC se v této třídě  nezadává. V Konkurenci Ebonka a Quo Vadise King of Ivar byl Kewin vybrán jako Nejlepší pes klubové výstavy.

—————

26.10.2009 08:38

24.10.2009 MVP České Budějovice

Na výstavu v Českých Budějovicích jsme se velmi těšili. Kewin se představil  u nás poprvé ve třídě otevřené. I tentokrát se velmi líbil a hezky předvedl, obdržel známku výborný 1, CAC a nakonec i Res. CACIB.  Jen co skončilo posuzovní chrtíků, šli na řadu holandští ovčáci, tedy i náš Cairo, který u nás poprvé nastupoval v mezitřídě. I tento rozhodčí nás již jednou posuzoval a Cairo od něj obdržel známku výborný a Vítěz třídy mladých, tentokrát však pan rozhodčí změnil názor, a Cairo poprvé odešel s VD. Tak tentokrát se Světový vítěz mladých nelíbil. Nicméně těšíme se na další výstavy, které si budeme velmi užívat a vážit si posudků od odborníků, kteří své názory nemění podle počasí. Tato výstava pro nás byla velmi příjemná a těšímne se na další společně strávený čas s přáteli u výstavních kruhů.

—————

18.10.2009 15:01

17.10.2009 MVP a NV Dortmund, D

I tento víkend jsme se vydali na výstavu. Rozhodli jsme se vynechat NV v Brně a vydat se do Německa - do Dortmundu. Cestovala celá naše smečka a k tomu navíc i už tradičně Ebon z Amálčiny zahrádky. Hned po výjezdu z domova nás zastavila policejní hlídka, za účelem kontroly dokladů a alkoholu.  Cesta, která měla trvat necelých šest hodin, se celkem protáhla. Na hranicích byla sněhová kalamita, nedalo se jet nijak než krokem a navíc německé dálnice byly většinou v rekonstrukci a neustále jsme museli snižovat rychlost.

Chrtíky posuzovala paní Waltraud Pesghes a její posuzování je kapitola sama pro sebe. Ebonek se představil v třídě mladých a protože se mu tentokrát nechtělo příliš vystavovat, obsadil druhé místo ze celkem pěkným německým psem. Kewin se prezentoval v mezitřídě, obdržel známku výborný 1, VDH. Ti, kdo Kewina na výstavách vídají, mohou potvrdit, že mezi chrtíky zpravidla vyniká svým pěkným předvedením. Jaký to byl šok, když paní rozhodčí prohlásila, že způsobem, jakým byli Kewin a Ebon předvedeni, se chrtíci nepředvádí. V tu chvíli mi probleskl hlavou počet absolvovaných výstav na velmi vysoké úrovni, kdy jsme byli za předvedení pochváleni od uznávaných rozhodčích. Následně byl udělen CACIB psovi s křivýma nohama, res. CACIB získal zjevně přerostlý pes, vynikající pouze svou výškou a mohutností, nicméně předveden velmi známou chovatelkou. A paní rozhodčí perlila dále....v případě mladé feny dokonce vzala fenečku majitelce z rukou a začala ukazovat, jak se správně předvádí chrtík. Jednu chvíli nebohé zvíře tahla za sebou jako kus hadru, jednu chvíli jsem měla pro změnu pocit, že nepředvádí chrtíka, ale že zápolí s pimpongovým míčkem. V tu chvíli nás již přešlo rozhořčení z výběrů vítězů v jednotlivých třídách a zadávání známek a už jsme se jen smáli. Vrchol všeho bylo, když titul CACIB získala fena, která měla zřetelně špatné končetiny.  Při pohybu vypadala, jako by jí někdo strčil minimálně dvojitou plínu mezi zadní nohy. Res. Cacib pak získala fena s nesouměrným pohybem a zjevně vybočeným kloubem pravé přední nohy.

Tedy takové posuzování u chrtíků bylo snad nejhorší, které jsme zažili. Oni asi naši psí kluci věděli, proč jim tato paní nebyla sympatická a možná že ta nesympatie byla i vzájemná. Již na MVP v Leipzigu jsme byli varováni, že tato rozhodčí není to pravé ořechové, ale nedokázali jsme pochopit proč a hlavně jsme nevěřili. Možná, že někdo bude mít lepší zkušenosti, my však již nebudeme vyhazovat peníze za takové posouzení a budeme vyhledávat výstavy, kde posuzují skuteční odborníci. 

Cairo nastupoval současně s chrtíky, proto jsme se museli i tenotkráte rozdělit.  Měl premiéru v mezitřídě, od rozhodčího, který rozdával VDéčka jak na běžícím páse a zřetelně měl v oblibě drobnější a menší psy, obrdžel známku Výborný 1, VDH. Tímto úspěchem tak začal splňovat podmínky pro udělení Německého šampiona. U Kewina se již jednalo o čtvrté VDH za sebou. Ovšem tato výstava představovala vyjímku, kdy získané VDH se počítá dvakrát, proto tak má na svém kontě již 5 x VDH.

—————

11.10.2009 17:01

Fotogalerie

Přidány fotky ze Světové výstavy psů.

Fotogalerie italáčků na světové výstavě zde: italaci.rajce.idnes.cz

 

 

 

—————

10.10.2009 12:09

WORLD DOG SHOW 2009

CAIRO SILVIO AUS MAHRISCHEN BERGEN -   SVĚTOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH                                                                                            V1, CAJC
                                                                      NEJLEPŠÍ MLADÝ JEDINEC PLEMENE

 

KEWIN STŘÍBRNÝ POTOK     -     VÝBORNÝ 2, RES. CAC

 

Velmi jsme se těšili na světovou výstavu, která byla vrcholem letošní výstavní sezóny. Do Bratislavy jsme z Děčína vyrazili již v noci, cesta utekla rychle a my dorazili před šestou hodinou ráno k výstavišti. Již v tuto dobu byl umožněn vjezd do areálu. Ovšem zácpa byla nevyhnutelná a tak jsme byli rádi, že jsme vyrazili s předstihem a v klidu jsme se usadili u kruhu, kde měli být posuzováni holandští ovčáci. Kruhy již byly připraveny, organizátoři však ještě kolem sedmé hodiny dolaďovali detaily. Kruhy byly menší a prostory stísněnější, než například na loňské Evropské výstavě v Maďarsku, ale to byla jen drobná vada na kráse. Dle programu mělo být posuzování v kruzích zahájeno v půl desáté, ve skutečnosti jsme se pana rozhodčího dočkali až kolem půl jedenácté. Údajně bylo toto zpoždění způsobeno delší poradou rozhodčích.

Holandské ovčáky posuzoval pan Alexej Belkin z Ruska, kterého jsme dosud nikdy na žádné výstavě nepotkali. Byl to rozhodčí nestranný a nezaujatý, což velmi oceňujeme. Jeho posuzování probíhalo ve velmi rychlém tempu, přesto bylo spravedlivé. Při zadávání známek i pořadí působil velmi jistě.  Cairo nastupoval do kruhu první, proto bylo takové zpoždění nepříjemné zejména pro nás. Ale na tuto nepříjemnost jsme rychle zapomněli, když pan rozhodčí s úsměvem podal ruku se slovy Excellent 1 (Výborný 1), CAJC, Světový vítěz mladých. Následně byl Cairo vybrán i jako Nejlepší mladý jedinec plemene. Jsme rádi, že Cairo prokázal své kvality na výstavě v konkurenci výborných jedinců plemene a potvrdil tak svou příslušnost ke světové špičce mezi holandskými ovčáky. Cairův poloviční starší bratr Arwin měl také úspěch, obsadil ve třídě šampionů výborné druhé místo, byl mu udělen Res. CAC a následně i Res. CACIB. Děkujeme všem přátelům za podporu a Aleně Stiborkové (chov. stanice Aus Mährischen Bergen) za našeho pruhovaného uličníka, který již v tomto mladém věku má před sebou slibnou výstavní kariéru.

 

Druhý den, tedy v pátek 9.10.2009 měl přijít vrchol sezony pro našeho chrtíka Kewina. Z hotelu jsme opět raději vyrazili s předstihem a následně v klidu popíjeli ranní kávu na výstavišti s přáteli u kruhu chrtíků. Společnost nám dělala Markéta Uhlířová a celá smečka Dizika a Akimka Holochových i s páníčkama.  Celkem bylo přihlášeno 143 chrtíků, tedy nevídaný počet. Kewin nastupoval v mezitřídě, sice méně početné, avšak co do kvality velmi výborné třídě. Precizně se předvedl a směle se tak mohl rovnat kvalitním italským psům. Byl ohodnocen známkou výborný a zařazen na druhé místo, tedy Excellent 2, Res.CAC. Se zvědavostí jsme sledovali posuzování dalších tříd. U psů jsme si s přáteli zpravidla dokázali vybrat jedince, kteří by mohli obsadit první 4 bodovaná místa, a zpravidla jsme se shodli s paní rozhodčí. Paní rozhodčí zadávala známku výbornou (excellent) jen několika jedincům, nebylo vyjímkou obdržet známku velmi dobrá a nebo dokonce dobrá. Ještě přísnější pak byla u fenek, když mnohdy jsme její rozhodnutí a zadanou známku se zdravým rozumem nemohli pochopit. Po skončení posuzování jsme zjistili, že náš Kewin byl nejúspěšnější z českých chrtíků. Kewin stabilně získává  známku výborný (excellent) a je shopen obstát i v konkurenci velmi významných evropských chovatelských stanic. Jsme rádi, že opětovně potvrdil, že patří k evropské i světové špičce. Děkujeme všem za podporu a zejména paní Slapničkové (chov.stanice Stříbrný potok) za nádherného malého chrtíka, který nám dělá radost nejen ve výstavních kruzích.

 

 

—————