Šampion šampionů a TOP DOG 2009

31.01.2010 16:55

V lednu nám přišla pozvánka na velmi prestižní akci TOP DOG 2009, která se konala 30.1.2010 v Top Hotelu Praha. Ve stejný den a stejném hotelu, tedy konkrétně v kongresové hale, se konala i soutěž Šampion šampionů.

V rámci soutěže Šampion šampionů, Kewínek postoupil do druhého kola, kde mezi sebou soutěžila jednolivá plemena podle skupin FCI.  Protože chrti jsou až v poslední skupině, měli jsme čas sledovat výběr vítězů z jednotlivých předchozích skupin. Byla to přehlídka opravdu krásných psů-šampionů, jejichž předvedení bylo na velmi vysoké úrovni. Až konečně nastal náš čas. Při velkém aplauzu publika nastupoval jako první afghánský chrt následován ostatními chrty, mezi nimiž nesměl chybět ani Kewin. Posuzovala paní Ubrová, která si každého chrta opravdu detailně prohlédla. Všichni byli předvedeni v postoji i pohybu, Kewínek i whipet pak absolvolali ještě postoj a kontrolu na stolečku, který se nacházel  uprostřed kruhu.  Kewin byl společně s dalšími čtyřmi chrty vybrán do užšího výběru, což nás velmi překvapilo. Ještě jednou jsme za podpory obecenstva absolvovali předvedení v pohybu i v postoji a pak čekali na verdikt. Kewin byl vybrán na 4. místo, stal se tak 4. nejkrásnějším šampionem mezi všemi chrty v celé skupině X. FCI. Při znění famfár a za neustáleho zvuku fotoaparátů jsme obdrželi krásný diplom a pohár, který je větší než samotný Kewin.

V podvečer pak došlo ke slavnostnímu vyhlášení PSA ROKU - TOP DOG 2009. Během výstavní sezóny jsou sčítány jednotlivé body na základě výsledků dosažených na výstavách v ČR. Tentokrát vždy první pětice nejúspěšnějších psů z jednotlivých skupin  FCI absolvovala krátké předvedení v pohybu i postoji, ale nikdo je již neposuzoval. Jednotliví pejsci byli představeni a bylo oznámeno kolik bodů a jaké umístění získali. Náš Kewin ani tentokrát nechyběl mezi pěticí nejlepších chrtů. A opět i tentokrát za zvuku famfár a před objektivy mnoha fotografů a kamer nám byl předán pohár a cena za celkové 4. místo fe skupině X. Kewin byl vyhlášen jako 4. nejúspěšnější chrt výstavní sezóny 2009. Před Kewinem se umístili pouze dva whipeti v majetku paní Kučerové Chrpové a jeden polský chrt. Máme ohromnou radost z výsledků našeho chrtíka, který opětovně potvrdil svou příslušnost ke špičce mezi chrty v ČR.

 

Do sekce Fotogalerie byly přidány fotografie: kewin.webnode.cz/fotogalerie/top-dog-a-sampion-sampionu-2009 a do sekce výstav přidáno krátké video: kewin.webnode.cz/videa-z-vystav/

 

 

—————

Zpět