Archiv článků

28.09.2009 10:04

MVP Wroclaw, PL

Kewin Stříbrný potok - V1, CWC, res. CACIB

Poprvé jsme se vydali na výstavu do Polska, cesta ubíhala velmi pomalu a samotný průjezd přes Wroclaw byl velmi náročný. Zkrátka polští řidiči potvrdili svou špatnou pověst. Ještě že s námi jela i Eliška Lorenzová, která pomáhala sledovat značení, resp. neznačení. Výstava byla venku na otevřeném prostranství, ale počasí nám i tentokrát přálo a krásně svítilo sluníčko. Pořádná zima byla jen ráno, ale postupně jsme odkládali teplé oblečení. I tentokrát zajišťovala focení Eliška, pro kterou se toto už pomalu stává tradicí. Posuzování začalo včas, posuzoval pan Maciej Lipiec, velmi dobrý rozhodčí. Byl velmi příjemný, přesto i přísný, neboť často uděloval i známky VD. Kewin se představil v mezitřídě a sklidil velký úspěch. Polský konkurent byl sice pěkný, ale bohužel hodně velký a ani se mu nechtělo předvádět. Následně byl Kewinovi udělen i titul res. CACIB, za opravdu pěkným psíkem také z českého chovu, který získal CACIB. Ve fenkách pak CACIB získala Clara Belle paní Podané a res. CACIB Freawyn Gil Endor, také v majetku paní Podané. Titul BOB pak pan rozhodčí udělil Claře. Tedy úspěch české výpravy byl bezkonkurenční.  

 

 

—————

13.09.2009 13:05

Šampion Klubu chovatelů italských chrtíků

V pátek 11.9.2009 byl Kewinovi potvrzen titul Šampion Klubu chovatelů italských chrtíků, podmínky pro udělení splnil již ve věku 17 měsíců.

 

 

—————

13.09.2009 12:52

MVP Leipzig

Kewin Stříbrný potok V1, VDH, CAC, CACIB, BOB, VDH - SIEGER LEIPZIG 2009

Ebon z Amálčiny zahrádky V1, JVDH, JCAC, VDH - JUGENDSIEGER LEIPZIG 2009

V sobotu jsme se vydali na výstavu v německém Leipzigu. Tentokrát cestoval jen náš Kewin a společnost mu dělal jeho poloviční bráška Ebon z Amálčiny zahrádky. První nastupoval ve třídě mladých Ebonek, který se paní rozhodčí moc líbil, byl proto ohodnocen známkou výborný 1, JVDH a JCAC. Kewin se předvedl hned po něm, i z něj byla paní rozhodčí nadšená. Musím uznat, že paní rozhodčí to rozhodně s italáčkama uměla, byl moc příjemná a co nejdůležitější, na italáčky nespěchala a přistupovala k nim velice jemně. Kewin v mezitřídě dostal ohodnocení V1, VDH. O tituly CAC a CACIB bojoval se psíkem z třídy otevřené, když paní rozhodčí se rozhodla i tentokrát udělit titul Kewinovi. Ve fenkách získala CAC a CACIB Tabea von Abakan, a tak se opakovala situace z Erfurtu, kdy jsme o titul BOB nastupovali úplně ve stejném složení. Tentokrát však paní rozhodčí udělila i titul BOB našemu Kewinovi. Kewin pak v závěrečných soutěžích ve skupině X. FCI byl vybrán do užšího výběru mezi nejlepších 5 chrtů.

 

 

—————

30.08.2009 20:15

MVP Mladá Boleslav 29.8.2009

Kewin Stříbrný potok V1, CAC, CACIB, BOB

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen V1

V sobotu jsme se s celou smečkou vydali na mezinárodní výstavu psů do Mladé Boleslavi. Společnost nám dělala Eliška s malou psí italskou slečinkou Belinkou. Oproti výstavě na Konopišti nám počasí přálo, ráno se sice na obloze objevilo několik mraků, ale odpoledne svítilo krásně sluníčko. Chrtíci a holandští ovčáci opět nastupovali ve stejnou dobu, tak jsme se i tentokrát museli rozdělit. Kewin se představil v mezitřídě, získal výborné hodnocení a známku výborný 1, CAC, následně CACIB a na závěr i BOB. Zopakoval tedy svůj úspěch z Konopiště. Cairo se představil ve třídě mladých společně s Jethrem Qalt Mercator. Pan rozhodčí Cairovi dlouho kontroloval zuby, on je snad do posledního dvakrát přepočítával, no ale musel nakonec uznat že má všechny. Nakonec tradičně, získal hodnocení výborný 1, opět bez zadání titulu. 
Ještě jsme čekali do závěrečných soutěží, volný čas jsme trávili po nákupech a opět ve společnosti Markéty a Izabelky.   

I tentokrát děkujeme Elišce Lorenzové za fotky, asi jí zaměstnáme jako osobního fotografa:)

 

—————

22.08.2009 20:28

Speciální výstava chrtů 22.8.2009, Konopiště

 

Kewin Stříbrný potok - V1, CAC, Vítěz speciální výstavy, BOB

Ebon z Amálčiny zahrádky - V1, CAJC, Nejlepší mladý, 2. nejkrásnější mladý pes v závěrečných soutěžích

 

Včera jsme se vydali na Speciální výstavu chrtů, která se konala v areálu zámeckého parku zámku Konopiště. Organizátoři vybrali opravdu krásné a upravené prostředí. Jen jedna velká vada na kráse, počasí se kabonilo a celý den pršelo s různoou intenzitou. Ještě že jsme si prozřetelně koupili za tímto účelem obrovský deštník, kam se dle našich nejnovějších poznatků vejde i 6 lidí a psů a tašek:). A stejně jsme byli mokří a zablácení až hrůza:( Chrtíci byli v kruhu společně s vlkodavy a wipety a tentokrát bohudík šli až poslední. Než jsme přišli na řadu, stihli jsme se pozdravit a popovídat se všemi přáteli. Chvílemi bylo nutné využít i teplíčka a pohodlí vyhřívaných sedaček v autě:)  Třídy mladých a veteránů posuzovala paní Petrusová, třídy dospělých a následně BOB posuzoval francouzský rozhodčí, pan Cassandre Matera. Paní Petrusová posuzovala rychleji a italáčci v jejím kruhu byli posuzováni  za deště. Kolem třetí hodiny, když  se italáčci v kruhu u francouzského rozhodčího konečně dostali na řadu, přestalo pršet. Tentokrát jsme tedy ještě byli rádi, že jsem šli na řadu až úplně poslední.   Kewin se představil v mezitřídě a i tentokrát se krásně předvedl. Porazil své soupeře a byl ohodnocen známkou výborný 1, CAC, Vítěz speciální výstavy. O titul BOB se Kewin mimo jiné utkal i s Ebonem z Amálčiny zahrádky, který získal titul CAJC a Nejlepší mladý plemene.  Pan rozhodčí se rozhodoval mezi Kewinem a právě Ebonkem. Nakonec získal titul BOB právě náš Kewin:)

Děkujeme Elišce Lorenzové za fotečky a všem přátelům za příjemné strávení času, i přes ten déšť jsme si výstavu moc užili:)

 

—————

17.08.2009 15:30

MVP Bratislava 15.-16.8.2009

Tento víkend jsme s Kewinem absolvovali mezinárodní výstavu v Bratislavě, po oba dva dny obdržel výborné posudky a hodnocení výborný 1, CAC, res. CACIB. Tímto umístěním Kewin získal 3. titul CAC na Slovensku od třech různých rozhodčích a tedy v příští výstavní sezóně mu k titulu Slovenský šampion krásy postačuje pouze jeden titul CAC.

—————

10.08.2009 09:09

SIGHTHOUND CLUB SHOW 9.8.2009, MOJMÍROVCE, SK

Kewin Stříbrný potok - V2, res. CAC

 

Náš výstavní maraton pokračoval v neděli, kdy se na stejném místě konala Klubová výstava chrtů. Chrtíky posuzoval pan Stephen Wheeler ze Švédska. Pan rozhodčí na mě tentokrát působil zvláštně, no a Kewinovi se vysloveně nelíbil. Jak jsem si všimla, nebyl však jediný chrtík, kterému tento pan rozhodčí neseděl. Musím říci, že takto přísné posuzování jsem ještě neviděla. Chrtíci si z výstavního kruhu odnášeli známky VD (velmi dobrý) nebo dokonce D (dobrý), zejména u fen. Pan rozhodčí opět posuzoval důkladně, každého chrtíka zkontroloval od zoubků až po ocásek. Ani jemu neunikla sebemenší drobnost.

Kewin opět nastoupil do mezitřídy, dostal hodnocení výborný, ale tentokrát byl zařazen na druhé místo, nicméně Kewinovi byl udělen titul res. CAC. To jsme ještě netušili, jak moc si máme vážit takového rozhodnutí. Jak již jsem naznačila, obdržet známku výbornou nebylo vůbec samozřejmostí, když častou známkou bylo VD, v některých případech i D. Například u fen ve třídě šampionů byly rozdány pouze známky VD. O to víc si tedy vážíme hodnocení se známkou výborný a k tomu zadaného titulu res. CAC. Jsme rádi, že Kewin prošel i takto přísným hodnocením aniž by obdržel známku jinou než výbornou. U fenek ve třídě dorostu potvrdila svou pěknou budoucnost Ragazza z Kozího vršku, kdy i ona obdržela hodnocení velmi nadějná a v mezitřídě Clara paní Podané opět napodobila Kewina a i ona si odnesla hodnocení výborná 2, res. CAC. Gratulujeme!

 

 

—————

10.08.2009 08:35

FCI EURO SIGHTHOUND SHOW MOJMÍROVCE 8.8.2009

Kewin Stříbrný potok Výborný 1, CAC

 

Tentokrát pouze s naším Kewinem jsme podnikli dlouhou cestu na Slovensko, konkrétně do Mojmírovců kousek od Nitry, a to na Evropskou výstavu chrtů. Výstava se konala v areálu krásného parku, v klidném a příjemném prostředí. Bylo vidět, že organizátoři si dali záležet na výzdobě. Výstava měla příjemnou atmosféru a dokonce nám přálo i počasí. Chrtíky posuzovala paní Bitte Ahrens z Itálie. Tedy rozhodčí pro chrtíky jako kovaná, navíc velmi milá a sympatická. Bylo vidět, že to s chrtíky umí a rozumí jim a zdálo se, že i psíci si jí oblíbili, což bylo velice důležité. Paní rozhodčí posuzovala velmi důkladně a důsledně vytýkala vady, neunikla jí sebemenší drobnost. Také uměla i pochválit a vyzdvihnout přednosti posuzovaného psíka.

Kewin nastoupil v mezitřídě, i když se  mu na tom prudkém sluníčku nechtělo zrovna předvádět a v pohybu působil trošku lenivěji oproti svému běžnému předvedení, přesto se zachoval zcela profesionálně a předvedl se výborně. K naší radosti byl Kewin oceněn známkou výborný, umístil se na prvním místě a získal titul CAC. Paní rozhodčí Kewinovo umístění odůvodnila tím, že je to typově vynikající chrtík s výbornými proporcemi, i když by uvítala živější pohyb. Tím samozřejmě potvrdil své kvality výborného psa a posudku paní rozhodčí si velmi vážíme.

Úspěch české výpravy však pokračoval. Za povšimnutí určitě stojí úspěch hezké fenky Ragazzy z Kozího vršku, která se představila v dorostu a získala známku VN 1 a v odpoledních soutěžích pak získala krásné 3.místo v soutěži o nejhezčí dorost. V dospělých fenkách - také v mezitřídě se předvedla Clara Belle paní Podané, ta napodobila úspěch našeho Kewina a také získala známku výborná 1 a CAC. Gratulujeme!

—————

19.07.2009 20:45

NV v Mladé Boleslavi

V sobotu 18.7.2009 jsem absolvovali Národní výstavu psů v Mladé Boleslavi. Už během noci se u nás přehnala bouřka a vydatně pršelo. Ráno jsme pak zvažovali, jestli vůbec pojedeme, protože předpověď počasí nevěstila nic dobrého. Když jsme vyjížděli z domova, bylo sice zamračeno, ale počasí bylo nevyzpytatelné. Chrtíci šli na řadu hned ráno, Kewin po svém tradičně pěkném předvedení získal pěkný posudek a hodnocení výborný 1, CAC, Národní vítěz. Měli jsme štěstí, jen co skončilo posuzování italských chrtíků, spustil se vydatný déšť a s drobnými přestávkami pršelo celý den, což se také odrazilo na návštěvnosti výstavy. Holandští ovčáci přišli na řadu až v poledne, Cairo získal známku Výborný 1.  Aspoň že jejich kruh byl pod střechou.... I tak jsme přijeli domu pěkně špinaví:)

—————

30.06.2009 17:38

Slovenský šampion krásy mladých

Dnes byl Kewinovi potvrzen Slovenský šampion krásy mladých

—————

29.06.2009 22:55

Cairo oslavil svoje narozeniny

Včera Cairo oslavil právě rok...právě rok co jsem se dozvěděla, že budeme mít malé holandské mimí.... Malý tedy už není, je to pořádný kus psího chlapa, který samozřejmě ještě poroste...
 

Takto vypadal, když jsme si ho přivezli...


A tady je jeho fotečka, kterou minulý týden na klubové výstavě KCHMPP vyfotila fotografka Renata Hofmann.

—————

29.06.2009 12:54

MVP Brno

V sobotu jsme s Kewinem i Cairem absolvovali MVP v Brně.

Kewin se představil v mezitřídě a získal hodnocení V2, res.CAC.

Caira nám předváděla paní chovatelka, která vystavovat opravdu umí. Paní rozhodčí opět nezklamala, a i když Cairovi udělila známku výborný 1, neudělila mu titul CAJC. Ten, kdo vystavování sledoval a trochu rozumí plemeni byl nemálo překvapen. Dále to nebudu rozvádět, situaci u výstavního kruhu je třeba zažít na vlastní oči, ten kdo tam byl, si udělal obrázek sám. Nicméně Cairo na Junior šampiona ČR má nakročeno i bez titulu z této výstavy a jsem si jistá, že ho i dokončí.

—————

21.06.2009 08:34

Klubová výstava KCHMPP 20.6.2009

V sobotu jsme se tentokrát pouze s Cairem vydali na klubovou výstavu do Mladé Boleslavi. Cairo opět nastupoval ve třídě mladých, získal výborný posudek a ocenění V1, CAJC, Nejlepší mladý. Čekali jsme tedy do závěreček a i v závěrečných soutěžích byl Cairo úspěšný, když byl vybrán jako 3. nejlepší mladý pes klubové výstavy.

—————

17.06.2009 21:33

Fotogalerie

Dnes jsme aktualizovali fotogalerii a zároveň do sekce odkazů přidali odkaz na stránky, kde lze nalézt fotky z Klubové výstavy KCHICH dne 14.6.2009 v Otradicích adami.rajce.idnes.cz/KV_KCHICH_Otradice_14.6.2009/

—————

15.06.2009 00:00

KV Otradice 14.6.2009

Po náročné sobotě jsme zamířili do Otradic na Klubovou výstavu Klubu chovatelů italských chrtíků. Počasí se vydařilo, krásně svítilo sluníčko, jen nás sužovalo silné nachlazení, které se nám v sobotu v Erfurtu značně zhoršilo.  Kewin se předvedl v mezitřídě, obdržel hodnocení V1, CAC. Kewin se předváděl velmi krásně, paní rozhodčí zaujal mimo jiné i výborným postojem na stolečku, bohužel i přes své perfektní předvedení, kdy ho není třeba držet pod krkem a podobně, nedosáhl na Klubového vítěze. Paní rozhodčí své rozhodnutí odůvodnila svou zatížeností na pískové chrtíky, a proto titul Klubový vítěz obdržel právě italský chrtík s touto barvou. I tak jsme odjížděli spokojení, Kewin je typický výstavák, a pokud zrovna není nemocný, tak si troufám říct, že předvádění má prostě v krvi, málokterý chrtík se tímto talentem může pochlubit a má tedy před sebou ještě dlouhou výstavní kariéru. Na této výstavě, ve svých pouhých 17 měsících, splnil podmínky pro udělení titulu Šampion klubu chovatelů italských chrtíků.

—————