FCI EURO SIGHTHOUND SHOW MOJMÍROVCE 8.8.2009

10.08.2009 08:35
Kewin Stříbrný potok Výborný 1, CAC

 

Tentokrát pouze s naším Kewinem jsme podnikli dlouhou cestu na Slovensko, konkrétně do Mojmírovců kousek od Nitry, a to na Evropskou výstavu chrtů. Výstava se konala v areálu krásného parku, v klidném a příjemném prostředí. Bylo vidět, že organizátoři si dali záležet na výzdobě. Výstava měla příjemnou atmosféru a dokonce nám přálo i počasí. Chrtíky posuzovala paní Bitte Ahrens z Itálie. Tedy rozhodčí pro chrtíky jako kovaná, navíc velmi milá a sympatická. Bylo vidět, že to s chrtíky umí a rozumí jim a zdálo se, že i psíci si jí oblíbili, což bylo velice důležité. Paní rozhodčí posuzovala velmi důkladně a důsledně vytýkala vady, neunikla jí sebemenší drobnost. Také uměla i pochválit a vyzdvihnout přednosti posuzovaného psíka.

Kewin nastoupil v mezitřídě, i když se  mu na tom prudkém sluníčku nechtělo zrovna předvádět a v pohybu působil trošku lenivěji oproti svému běžnému předvedení, přesto se zachoval zcela profesionálně a předvedl se výborně. K naší radosti byl Kewin oceněn známkou výborný, umístil se na prvním místě a získal titul CAC. Paní rozhodčí Kewinovo umístění odůvodnila tím, že je to typově vynikající chrtík s výbornými proporcemi, i když by uvítala živější pohyb. Tím samozřejmě potvrdil své kvality výborného psa a posudku paní rozhodčí si velmi vážíme.

Úspěch české výpravy však pokračoval. Za povšimnutí určitě stojí úspěch hezké fenky Ragazzy z Kozího vršku, která se představila v dorostu a získala známku VN 1 a v odpoledních soutěžích pak získala krásné 3.místo v soutěži o nejhezčí dorost. V dospělých fenkách - také v mezitřídě se předvedla Clara Belle paní Podané, ta napodobila úspěch našeho Kewina a také získala známku výborná 1 a CAC. Gratulujeme!

—————

Zpět