Archiv článků

29.04.2011 11:06

Vyšetření luxace patelly

Kewin Stříbrný potok - vyšetřen dne 26.4.2011 s výsledkem 0/0. Vydáno potvrzení o vyšetření na luxaci čéšky (patelly). potvrzení o vyšetření - Kewin.pdf (28,6 kB)

 

Natan Stříbrný potok - vyšetřen dne 29.4.2011 s výsledkem 0/0. Vydáno potvrzení o vyšetření na luxaci čéšky (patelly).  potvrzení o vyšetření Natan.PDF (156,2 kB)

 

Předběžné částečné vyšetření podstoupil i Quil Ateara Stříbrný potok, když nebyly nalezeny žádné známky postižení luxací patelly.

 

 

—————

25.04.2011 09:30

MVP České Budějovice

Quil Ateara Stříbrný potok - třída štěňat: VN

Kewin Stříbrný potok - třída šampionů: V2, R.CAC 

Natan Stříbrný potok - mezitřída: V2, R.CAC

 

 

—————

19.04.2011 20:38

Fotky z obran

Nové fotografie Caira z obran....

—————

21.03.2011 20:03

Quil Ateara

Nové foto ve výstavním postoji...

—————

21.02.2011 22:06

Quil Ateara x Kewin Stříbrný potok

Nové momentky....

 

Malý model....


 

—————

21.02.2011 21:27

MVP Brno 5.-6.2.2011

MVP Brno 5.2.2011

Kewin Stříbrný potok - VD2

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - V1, CAC 
                                                 Splnil podmínky pro udělení titulu Český šampion

 

MVP Brno 6.2.2011

Kewin Stříbrný potok - V2, Res.CAC, Res.CACIB

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - V1, CAC, Res.CACIB

 

Po delší pauze s výstavami jsme se velmi těšili na výstavu v Brně, přihlášen byl velký počet psů, výstava se konala v pěkných nových halách a zkrátka bylo se na co těšit...Oba dva dny posuzovali italské chrtíky zahraniční rozhodčí a mnozí vystavovatelé se nestačili divit a byli velmi nemile překvapeni.  Mnohdy nepochopitelná rozhodnutí, které páni rozhodčí udivovali vystavovatele nehodlám blíže komentovat, nicméně odnášíme si z výstavy poznatek, který koluje již mezi vystavovateli delší dobu, a to že severští rozhodčí výšku skutečně neřeší a zpravidla čím větší a mohutnější, tím lepší. Dle mého názoru příliš mnoho pěkných a kvalitních psů i fen odcházelo s výborným posudkem a známkou velmi dobrý a nebo dokonce dobrý. Bylo velmi těžké rozlišit, proč jeden psík má výbornou a druhý psík známku velmi dobrou. A tak zase bylo pro našeho Kewina něco "poprvé," když získal své první VD.   V neděli Kewin získal naopak známku výborný a tituly Res.CAC a Res.CACIB, ale on i Braien byli první pejsci (až ve třídě šampionů), kteří známku výborný získali, jinak lítala "védéčka" a dokonce o celkem dost "déček." Vítězům z obou dnů velmi gratulujeme:)

Cairo nám však udělal radost, byl svěřen na vystavení opět Alče Stiborkové, která ho umí moc hezky vystavit. Cairo Alču zbožňuje a k tomu je zamilovaný až po uši do její psí slečny Annie Grace, kterou nespustí z očí.  Bohužel nám posuzování italáčků a holanďáků  časově splývalo, a vzhledem k tomu, že při posuzování italáčků jsem se cítila jak ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ, opravdu jsem nebyla schopná odejít. Nicméně Cairo si vedl velmi pěkně i bez naší přítomnosti a po oba dva dny se choval v kruhu vzorně. Výsledkem je 2 x CAC a tím tedy už v sobotu splnil podmínky pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION. Nicméně Cairo se bude na výstavách objevovat již spíše vyjímečně, dáme přednost výcviku a také máme jedno malé psí mimino, které budou velcí bráchové učit poznávat svět.

 

—————

05.02.2011 21:20

Quil Ateara - nové foto

Kvily nám roste jako z vody....

—————

29.01.2011 22:49

Nové foto - Quil Ateara

—————

23.01.2011 17:06

Nový člen smečky

Oznamujeme krásnu novinku, k našemu Kewinovi přibyla do smečky posila.

Přišel k nám velmi dlouho očekávaný, velice slibný pejsek

 Quil Ateara Stříbrný potok
(Kvilly)

(Cecilka Stříbrný potok x American Gigolo du Manoir des Ombreuses)

 

—————

18.01.2011 17:34

ŠAMPION ŠAMPIONŮ 2010 A TOP DOG 2010

 

KEWIN STŘÍBRNÝ POTOK 

 5. místo v Soutěži ŠAMPION ŠAMPIONŮ 2010 ve skupině X. - Chrti

 2. místo v Soutěži PES ROKU (TOP DOG) 2010 ve skupině X. - Chrti

 

V sobotu 15.1.2011 se konala v TOP HOTELU PRAHA prestižní soutěž ŠAMPION ŠAMPIONŮ 2010.

Stejně jako loni se na výstavu sjelo mnoho krásných psů - šampionů. Náš Kewin Stříbrný potok reprezentoval italské chrtíky. V prvním kole mu byl rozhodčím Gerardem Jippingem udělen titul BOB a tím postoupil do druhého kola, kde již soutěžila jednotlivá plemena zařazená dle příslušných skupin. Nejlepšího z chrtů měl vybírat pan Štefík ze Slovenska. K našemu příjemnému překvapení vybral Kewina ze všech chrtů v X. skupině do užšího výběru nejlepších pěti. Po důkladném předvedení v pohybu i v postoji  vybraných představitelů plemen byl Kewin vybrán na 5. místo ve skupině X.

V závěru večera v kongresovém sále proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů soutěže "PES ROKU (TOP DOG) 2010."  Na základě výborných výstavních úspěchů v sezoně 2010 se Kewin umístil na úžasném 2.místě v X. skupině.

Jsme velmi pyšní na úspěchy našeho italáčka. Po loňském 4. místě v obou soutěžích se Kewin tímto úspěchem zařadil mezi několik málo chrtíků v historii tohoto plemene u nás, kteří se dokázali opakovaně v těchto soutěžích umístit.

 

—————

01.01.2011 13:58

Vrh "P" Stříbrný potok

Matka: Boneta z Amálčiny Zahrádky        Otec: MultiCh. Kewin Stříbrný potok

 

 

—————

27.11.2010 22:14

Shrnutí výstavní sezony 2010

Výstavní sezóna 2010 pro nás přinesla mnoho úspěchů a radostných zpráv.

Kewin svými úspěchy neustále potvrzoval své kvality ve výstavních kruzích. Sezónu jsme zahájili Národní výstavou v Olomouci, kde Kewin získal k titulu CAC i titul Národní vítěz. Národní výstavy jsme  letos absolvovali celkem 4 a z každé si Kewin odnášel titul Národní vítěz. I letos získal několik titulů CACIB v ČR i v zahraničí a již v srpnu, tedy krátce po dovršení 2 a půl let Kewin splnil podmínky pro udělení titulu INTERŠAMPION, a již jen čekáme na potvrzení. Kewinovi bylo v tomto roce potvrzeno i několik šampionátů. Lze tedy shrnout, že tuto výstavní sezonu dokončil i jako Grandšampion ČR A Bulharska a zejména jako MULTIŠAMPION. Úspěchy na národních a mezinárodních výstavách korunoval i úspěchy na klubových výstavách a na speciální výstavě, když získal prestižní tituly Klubový vítěz, Nejlepší pes klubové výstavy a Vítěz speciální výstavy. V ČR i na SlovensKu se těší výbornému zdraví jeho krásní potomci narození v chovatelských stanicích Stříbrný potok (CZ) a Dora Grey (SK).

Cairova účast letos na výstavách byla sice méně hojnější, ale také velmi úspěšná. Především byl úspěšně zbonitován a uchovněn, RTG kyčelních kloubů bylo s výsledkem 0/0. Byl mu potvrzen titul Junior šampion ČR i klubový junior šampion. I Cairo získal v letošní sezoně titul Národní vítěz, Klubový vítěz, Vítěz speciální výstavy. Příští výstavní sezona bude věnována dokončení titulů Český šampion, Slovenský šampion, Německý a Polský šampion a také přípravám na zkoušky dle Národního zkušebního řádu.

 

 

—————

24.11.2010 21:53

Návštěva v ch.s. Dora Grey 21.11.2010, SK

Cestou z MVP v Nitře jsme si udělali malou zastávku v Bratislavě na návštěvu Patricie Finíkové (ch.s. Dora Grey), byli jsme velmi zvědaví jak rostou Kewínkovo a Dorinky štěňátka.  S hrdostí jsme pozorovali, jak se mrňouskové rozkoukávají na tomto světě a jak se staví na vratké nožičky. Myslím, že Dorinka a Kewin mohou být na své potomstvo pyšní, neboť jde o krásný vyrovnaný vrh bez vad, Dorinka je vzorná matka a o štěňátka je výborně postaráno. Předpokládáme kvalitní odchovy vhodné zejména pro výstavy a chov. Přejeme jim, aby za několik týdnů odešli k hodným páníčkům a aby měli šťastný a spokojený chrtí život.

 

 

—————

22.11.2010 21:13

20.-21.11.2010 CACIB NITRA

20.11.2010    MVP Nitra

Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC, CACIB, BOB

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - Výborný 1, CAC, CACIB

 

21.11.2010   MVP Nitra

Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC, CACIB

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - Výborný 1, CAC, Res.CACIB

 

Na letošní poslední výstavu jsme se vydali až do Nitry, což je pro nás celkem daleko. Jak již jsme se naučili, od výstavy na Slovensku jsme nečekali žádné pozitivní překvapení. Sobotní den byl ale krásný i když větrný a studený a my ho trávili v hale v kolektivu velmi příjemných lidí z ČR. Ostatně italáčci z České republiky byli na této výstavě hojně zastoupeni a nepochybně se předvedli ve výborném světle. Tentokráte se pořadatelé překonali a v sobotu posuzoval avizovaný Uroševič Milivoje (SRB). Posuzování proběhlo relativně v klidu a víceméně standartně. Zkrátka krásný den strávený na povedené výstavě se skupinkou přátel. Škoda jen, že konkurence italáčků ze Slovenska byla jen velmi málo početná. V sobotu získali ve psech titul CACIB a následně i BOB náš Kewin a titul Res.CACIB pak jeho bráška Natan, titul CAJC získala fenka z českého chovu - Bonnie Feritte Bugsy, CACIB získala Sonáta Bohemia Skara a Res.CACIB pěkná fenka Yvett Feritte Bugsy.  Holandské ovčáky taktéž posuzoval zahraniční rozhodčí - pan Szabó Sándor z Maďarska. Caira jsme svěřili na vystavení jeho chovatelce, paní Stiborkové, která s ním dosáhla velmi hezkého ocenění CAC a následně i CACIB.

V neděli byla účast italáčků ještě nižší. Cairo šel na řadu podstatně dříve a i tentokrát byl svěřen do zkušených rukou jeho chovatelky. Opět byli úspěšní a Cairo si z kruhu odnesl titul CAC a Res.CACIB. Ialáčci měli přijít na řadu až mnohem později, bylo před nimi něco málo přes osmdesát psů. Musím zdůraznit, že tentokrát organizátoři nezklamali a rozhodčí byl na tento den změněn. Pochopitelně změna rozhodčího se stává na Slovensku smutným pravidlem, proto to nebylo nic překvapivého. Místo avizovaného Dannyho Gilmoura (UK) posuzoval Miroslav Guniš (SK), skutečně nevyzpytatelný rozhodčí, který tentokrát opět dostál své pověsti. Tak jak předchozí den probíhal bez větších problémů, tak zpočátku podobně vypadala  neděle.  Ale pak přišlo nemilé překvapení, které by se na mezinárodních výstavách stávat nemělo!  Stručně řečeno, před italáčkama bez jakéhokoliv předchozího oznámení vyškrtli cca 7 psů - jedno celé plemeno, které bylo údajně přesunuto do jiného kruhu. Patrně to věděli organizátoři již od rána, vystavovatelům se to nikdo oznámit neobtěžoval. Chrtíky pak ve spěchu volali do kruhu, čísla na informační tabuli  u vstupu do kruhu proškrtali, až když se majitelé chrtíků rozčilovali. Nic platné nebyly prosby, o chvilku strpení, že vystavovatelé potřebují chviličku na přípravu (někdo venčil, někdo se převlékal)...... Zkrátka hrrr stylem, kdo nenastoupí, nebude posouzen.  Na to bohužel doplatil Black Boy King of Ivar, který nastupoval první a Natan Stříbrný potok, když oba dva získali známku výborní bez titulu. Rychlost posuzování pana Guniše mnozí z nás pamatují  z Mladé Boleslavi, bohužel ani tentokrát to nebylo o mnoho lepší. Proto ani představitelky fen neměli moc času na přípravu, mladá fena nestihla nastoupit, Yvetka také získala pouze výbornou bez titulu. Právě Kewin byl onen psík, který se venčil, když se začali posuzovat chrtíci, naštěstí ho mamka přivedla minutku před tím, než jsme šli do kruhu. Opravdu obrovské štěstí, Kewin je ostřílený výstavák, proto ho tato situace nijak nerozhodila, ale on byl pouhou vyjímkou. Rovnou v běhu jsem mu nasadila výstavní vodítko a ihned se šlo do kruhu. Bohužel mladá fena byla posouzena až po rozhodnutí o titulu BOB, tedy bez možnosti zasáhnout do boje o tento titul. Titul BOB získala Sonátka, moc gratulujeme. 

 

—————

07.11.2010 21:57

Štěňátka italáčků v ch.s. Dora Grey, SK

 
S velkou radostí oznamujeme další skvělou novinku.

V chovatelské stanici Dora Grey (Slovensko) se dne 5.11.2010 časně ráno narodila 3 krásná a zdravá štěňátka italských chrtíků - černá fenka a dva šedí (stříbrní) pejci. 

Otcem je náš úspěšný 

GrandCh. Kewin Stříbrný potok
(American Gigolo du Manoir des Ombreuses x Cloie Stříbrný potok)

a

matkou
Ch. Deianeira Quindici
( Elendil Gil-Endor x Santana Skarak)

 

K zadání jsou již pouze pejsci. Bližší info najdete na www.doragrey.sk/index.php 

 

 

—————