Archiv článků

13.06.2009 00:00

NV Erfurt 13.6.2009

V sobotu jsme se s naší smečkou vydali do Erfurtu na Národní výstavu. Tentokrát s námi jel i Ebon z Amálčiny zahrádky, kterého s námi paní Slapničková poslala reprezentovat chov italáčků v ČR. Ebonek se v zahraničí představil poprvé, rychle se otrkal a v kruhu se předvedl se svou typickou elegancí, zaslouženě si odnesl známku V1, JVDH, JCAC a JBOB (Nejlepší mladý pes), hned po něm se v mezitřídě představil náš Kewin Stříbrný potok, který obdržel hodnocení V1, VDH a v konkurenci psů z třídy otevřené ještě získal i CAC, titul BOB pak dal německý rozhodčí německé feně, dle mého názoru ničím nezajímavé a velmi drobounké.  V době kdy se předváděli naši malí chrtí kluci, měl svou premiéru v zahraničí i Cairo - třída mladých, který porazil starší konkurenci, odnesl si pěkné hodnocení a známku výborný 1, JVDH, JCAC, JBOB a BOB.  Naše výprava tak byla velmi úspěšná.

—————

08.06.2009 18:59

MVP - GRAND PRIX SLOVAKIA Nitra 7.6.2009

V noci ze soboty na neděli jsme se vydali s Kewinem na MVP do daleké Nitry, cesta trvala  téměř sedm hodin a na nás i na Kewinovi se pak projevila únava. Italáčci přišli na řadu až odpoledne kolem půl druhé a tak byli již značně unaveni. Kewin se naposledy představil ve třídě mladých, byl ohodnocen známkou Výborný 1, CAJC a získal i titul GRAND PRIX SLOVAKIA JUNIOR WINNER 2009, tímto 3. vítězstvím na Slovensku ve třídě mladých také splnil podmínky pro udělení titulu Slovenský šampion krásy mladých.

—————

24.05.2009 18:37

Cairova první zkouška

Po včerejší mezinárodní výstavě jsme se s Cairem ohodlali na naši první zkoušku - ZOP. Ráno vypadalo, že bude zamračené počasí a tedy i příjemný chládek, bohužel, kolem osmé hodiny vysvitlo sluníčko a celkem pálilo, což bylo nepříjemné a úmorné nejen pro psy. I tak Cairo v pouhých deseti měsících složil zkoušku ZOP na 92 bodů, tedy výborně. 

—————

23.05.2009 20:35

MVP Litoměřice 23.5.2009

Kewin Stříbrný potok V1, CAC, CACIB, BOB a BIG 3

Dnes jsme s nadšením vyrazili do nedalekých Litoměřic na mezinárodní výstavu psů.  Kewin nastoupil do mezitřídy. Po hezkém předvedení získal známku V1 a k tomu CAC, CACIB a BOB.  V mezidobí byl taktéž posouzen Cairo a to jsem se pak nestačila divit. Paní rozhodčí se nejspíš nevyspala dobře, neboť Cairovi udělila pouze známku výborný a ačkoliv byl ve své třídě sám, nebyl mu udělen titul CAJC. CAJC neni nárokový titul, to samozřejmě chápu, nicméně trošku jsem nepochopila posuzování paní rozhodčí, která Caira na výstavě v Mladé Boleslavi vybere jako nejkrásnějšího mladého psa výstavy (BIS Junior). Při nedávné mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích od této paní rozhodčí Cairo titul CAJC obdržel, a k tomu ještě v konkurenci mladé feny získal titul Nejlepší mladý pes. Ostatně paní rozhodčí tituly celkově šetřila a pokud si dobře pamatuji, tak žádný holandský ovčák, kromě jedné feny, neobdržel žádný titul. Zmatky kolem absence některých psů v katalogu a špatné zařazení feny mezi psy raději ani nebudu rozvádět.

 

Váhavě jsme čekali do odpoledních soutěží, kdy tedy alespoň Kewin měl nastupovat mezi chrty, kteří získali BOB, tedy ve skupině X.  K naší radosti se Kewin panu rozhodčímu líbil a byl vybrán na třetí místo ve skupině X.

—————

13.05.2009 19:08

Český junior šampion

Dnes byl Kewinovi potvrzen titul Český junior šampion.

—————

11.05.2009 11:13

9.-10.5.2009 MVP SPRINGDUODANUBE Bratislava

Zatímco jedna z paniček vyrazila o víkendu s Cairem na výcvikový víkend do Svojanova, zbytek smečky se vydal do Bratislavy na mezinárodní výstavu psů. Kewin byl přihlášen v sobotu do třídy mladých, panu rozhodčímu se moc líbil a proto ke známce V1 a titulu CAJC obdržel náš Kewin i BOB. V neděli Kewin ve třídě otevřené obdržel známku výborný a umístil se na třetím místě.

—————

03.05.2009 17:35

2.5.2009 MVP Praha

V sobotu 2.5.2009 jsme s Kewinem i Cairem absolvovali výstavu v Praze.

Kewin opět pěkným předvedením potvrdil své kvality výstavního psa, když obdržel známku výborný a byl zařazen na druhé místo. Byl mu udělen titul res. CAC a následně i res. CACIB. Cairo se předvedl ve třídě mladých a je vidět, že se od Kewina lecos přiučil, trpělivě stál a nechal se prohlédnout, byl oceněn známkou výborný a taktéž zařazen na druhé místo.

—————

26.04.2009 15:49

Mezinárodní výstava psů České Budějovice 25.4.2009

Včera jsme absolvovali Mezinárodní výstavu psů v Českých Budějovicích. Kewin se opět předvedl v mezitřídě, tentokrát ve velmi silné konkurenci moc pěkných chrtíků. Velmi přísnému panu rozhodčímu se nejvíce líbil právě Kewin a získal tak známku výborný 1 a titul CAC. V soutěži o CACIB dal pak pan rozhodčí přednost starším a velmi hezkým pejskům. Kewin tak zdárně vykročil za titulem Český šampion.

Cairo navázal na úspěch svého malého kamaráda  a ve třídě mladých získal velmi hezký posudek, hodnocení výborný 1 a CAJC, následně pak ještě získal ocenění Nejlepší mladý. Získal tak svůj první CAJCík a doufáme, že nebude ani poslední.

V době, kdy byl náš Cairo posuzován, byl Kewínek připravován na bonitaci, proto tentokrát nemáme ani fotografie. Paničky byly zkrátka na výstavě velmi zaneprázdněny. A pak to přišlo, měření ze všech stran, kontrola zoubků...no prostě všeho...a  Kewin byl řádně zbonitován a uchovněn!

—————

12.04.2009 21:59

X. Pojizerská výstava psů 2009

V sobotu jsme s Kewinem a Cairem opět zamířili do výstavních kruhů, tentokrát v Mladé Boleslavi.

Jako první se představil Cairo, když po pěkném předvedení dostal známku výborný 1, Vítěz třídy a zároveň se stal Nejlepším mladým psem. To mu však nestačilo a musel dostat i titul Vítěz Mladé Boleslavi. V odpoledních soutěžích jsme tedy nastupovali dvakrát, poprvé mezi mladými psy a fenami. K naší radosti byl vybrán do užšího výběru a následně paní rozhodčí vybrala právě našeho Caira jako  Nejkrásnějšího mladého psa X. Pojizerské výstavy 2009 (BIS JUNIOR). Podruhé jsme soutěžili již mezi dospělými psy v rámci soutěže o nejhezčího psa I. skupiny FCI. Opět velmi zaujal a znovu jsme tedy stáli v užším výběru, tentokrát pan rozhodčí vybral našeho Caira jako  3. nejkrásnějšího psa I. skupiny FCI. Ve věku devíti měsíců to byl první veliký úspěch a Cairo se tedy vydává ve šlépějích svého malého kamaráda Kewina.

Kewin se představil v mezitřídě. Získal známku výborný 1, Vítěz třídy a zároveň se stal Krajským vítězem. Při odpoledních soutěžích pak nadšeně fandil a povzbuzoval svého ochránce Caira.

—————

06.04.2009 21:02

Národní výstava Drážďany

Po náročné cestě do Ostravy a zpět jsme druhý den s Kewinem absolvovali Národní výstavu v Drážďanech.

Kewin Stříbrný potok V1, VDH, CAC, BOB, 3. BIG

I v tento den se Kewin pěkně předvedl. Pan rozhodčí posuzoval velice důkladně a spravedlivě. Kewin i tentokrát velice zaujal a nejen pana rozhodčího, obdržel výborný posudek a necelý týden po dovršení 15 měsíců i svůj první BOB. V závěrečných soutěžích se pak ve skupině X. mezi všemi chrty umístil na krásném 3. místě, když svým pohledem do očí paní rozhodčí vykouzlil na její tváři zářivý úsměv.

—————

06.04.2009 20:54

Národní výstava Ostrava 4.4.2009

O víkendu Kewin i Cairo absolvovali Národní výstavu v Ostravě.

Kewin se poprvé představil v mezitřídě, předvedl se ukázkově a náležitě byl za to pochválen. V postoji stál velmi dlouho a při chůzi na vodítku si důstojně vykračoval. Byl za to odměněn pěkným posudkem a ve své třídě získal ocenění V1, CAC, následně mu byl udělem i titul Národní vítěz. V soutěži o BOB se pan rozhodčí rozhodoval mezi naším Kewinem a velice hezkou Ramadou King of Ivar, když se i pro Ramadu nakonec rozhodl a udělil jí titul BOB, gratulujeme!

 

Cairo poprvé nastoupil do třídy mladých. Taktéž se moc hezky předvedl a nechal se panem rozhodčím poslušně prohlédnout. Byl oceněn známkou výborný a umístil se na druhém místě.

—————

04.03.2009 12:04

Kewin Stříbrný potok

 

 

—————

10.02.2009 20:09

DUOCACIB Brno

O víkendu 7.-8.2.2009 jsme s Kewinem a Cairem absolvovali dvoudenní mezinárodní výstavu v Brně. Za mohutné Ferdíkovo podpory se oba dva krásně předvedli a získali pěkné hodnocení.

 

7.2.2009

Kewin ve třídě mladých získal hodnocení výborný a umístil se na druhém místě.

Cairo získal ve třídě dorostu hodnocení velmi nadějný.

 

8.2.2009

Kewin ve třídě mladých získal  známku výborný 1 a CAJC, Nejlepší mladý pes.

Cairo ve třídě dorostu zopakoval svůj předešlý úspěch, když obdržel hodnocení velmi nadějný 1. 

—————

26.01.2009 19:56

Mezinárodní výstava Trenčín, Slovensko

Dne 25.1.2009 absolvoval Kewin svou velmi úspěšnou premiéru na výstavě v zahraničí. Na mezinárodní výstavě v Trenčíně obdržel velmi pěkný posudek, známku V1 a CAJC

—————

12.01.2009 19:31

Národní výstava Olomouc 11.1.2009

Dne 11.1.2009 absolvovali Kewin i Cairo svou první výstavu v letošním roce.

 

Kewin ve třídě mladých obrdžel hodnocení výborný a umístil se na druhém místě, titul Národní vítěz a BOB si odnesl Kewinův otec, American Gigolo do Manoir des Ombreuses

 

Cairo ve třídě dorostu velmi zaujal a odnesl si hodnocení velmi nadějný 1, titul Národní vítěz a BOB pak získal Cairův nevlastní starší bratr Arwin Silber aus Mährischen Bergen. 

—————