SPRINGDUODANUBE Bratislava

18.05.2010 21:32

15.5.2010

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - Výborný 1, CAC, CACIB, BOB

Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC, Res.CACIB

 Kewin splnil podmínky pro udělění titulu Slovenský šampion krásy, 
titul mu byl i potvrzen.

 

16.5.2010

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - Výborný 1, CAC, Res.CACIB

Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC, Res.CACIB

 

 Jak už bývá tradicí, ani tentokrát organizátoři slovenské výstavy nezklamali a konkrétně chrtíkům změnili rozhodčí na oba dva dny, holandským ovčákům změnili rozhodčího jen v sobotu. Dalším mínusem byl obrovský počet posuzovaných psů v některých kruzích, někde dokonce přes sto psů. Je vidět že organizátoři zřejmě šetřili tam, kde neměli. Slovensko si tak mezi vystatovateli v tomto ohledu dělá špatnou vizitku, neboť v ostatních směrech byla výstava pěkně organizovaná.

Italské chrtíky v sobotu posuzoval rozhodčí, jehož srdíčko zřejmě patřilo více teriérům, než chrtům. Když se konečně dostalo na posuzování chrtů, bylo totiž před nimi více než 80 psů, značně zvýšil rychlost posuzování. Kewínek se představil ve třídě otevřené, známkou výborný 1 a titulem CAC splnil podmínky pro udělění titulu Slovenský šampion krásy. V konkurenci psa z mezitřídy a třídy šampionů získal i titul Res.CACIB. Trošku nás pobavil  posudek rozhodčího, kde bylo psáno, že Kewin je velmi pěkný pes malého vzrůstu. Nepochybně v konkurenci ostatních psů byl jednoznačně a zřetelně na první pohled nejmeší, ale dle standardu k malým psům rozhodně nepatří. Kewin vítězství již nepotřeboval, přesto jsme i tentokrát byli z některých rozhodnutích rozhodčího velmi překvapeni. Například pohyb nebyl aspekt, který by tento rozhodčí bral v potaz. Ale jak jsem již psala o výstavě v Praze, každý rozhdočí má právo na svůj názor, který se může i nemusí shodovat s chovateli plemene a diváky. Nicméně atmosféra u kruhu chrtíků byla velmi příjemná a nám tak celý den rychle utekl.
Holandské ovčáky pro změnu posuzovala rozhodčí, která budila respekt. Byla velmi přísná na bezchybné předvedení, vyžadovala dokonce kontrolu zubů ve výstavním postoji, což mnoho psů rozhodilo. Cairo patří mezi skupinku psů, které nevadí kontrola zubů cizí osobou a nečiní mu ani problémy ukázat zuby ve výstavním postoji. Paní rozhodčí se moc líbil a získal tak známku výborný 1, CAC, CACIB a BOB, o který se utkal se svou kamarádkou Indy.

Neděli bohužel charakterizovalo nevlídné počasí, kam by člověk psa nevyhnal. I tentokrát bylo před italáčky přes 80 psů, ovšem se změnou, když před námi v kruhu nebyli teriéři, ale spousta navoněných a načesaných chlupatců ze skupiny IX. FCI. Italáčci byli jediní chrti, který tento rozhodčí posuzoval a opět šli na řadu až poslední. Kewin tento den opět získal CAC a Res. CACIB. Stejně dopadl i Cairo, kterého posuzoval rozhodčí, jenž v sobotu posuzoval italáčky. U holandských ovčáků získal titul CACIB Arwin, Cairův poloviční bratr a již potvrzený Interšampion. 

Cairo potvrdil, že dospívá do velmi pěkného psa kvalitního exteréru i výborné povahy. Kewin i tentokrát předvedl, že patří mezi špičku mezi chrtíky, ne jen v exteriéru, ale i v předvedení.  Tento den, jsme byli dokonce rádi, že Kewin ani Cairo nedosáhli na titul BOB, únava nás přemohla a my se hned po skončení posuzování vydali na dlouhou cestu domů. Všem vítězům gratulujeme.

 

 

—————

Zpět