MVP Praha 5.11.2011

11.11.2011 22:45

Quil Ateara Stříbrný potok - třída mladých - V1, CAJC, BOJ (Nejlepší mladý)

Kewin Stříbrný potok - třída šampionů - V1, CAC ČMKU, CACIB, BOB

 

Výstavou v Praze pro nás skončila letošní výstavní sezona. I tentokrát posuzovala zahraniční rozhodčí a tak nikdo nevěděl, jaký typ chrtíka upřednostňuje. Škoda jen, že na vystavovatele nepromluvila ani slovo a šetřila i úsměvem. Působila velice přísně a tak následně i zadávala známky. I tentokrát mnoho psíků odešlo se známkou VD, ačkoliv si takové hodnocení vzhledem ke svým kvalitám nezasloužili. Kvilík (Quil Ateara) se představil ve třídě mladých a získal CAJC. V konkurenci krásné mladé fenky Floriany na Klínkách pak získal i tutl BOJ (Nejlepší mladý). Kewin se představil již tradičně v šampionech a byl i tentokrát oceněn tituly nejvyššími a v závěru si odnesl titul BOB - Nejlepší jedinec plemene. Za zmínku také stojí úspěch štěňátek z ch.s. na Klínkách, když všichni předvedení Cheyenne, Channel i Chardonay získali známku velmi nadějný. Přejeme jim mnoho dalších krásných úspěchů, nejen na výstavách.

Tato výstava byla pro nás v několika ohledech velmi významná. Mladý Quil Ateara se začíná ve výstavních kruzích prosazovat a  dospívá v nádherného chrtíka a je zdatným nástupcem Kewina. Náš Kewin pomalu, ale jistě, ukončil výbornou třetí sezónu výstavních úspěchů, jeho výsledky v posledních třech letech hovoří za vše a je tak čas pomalu ustoupit mladším pejskům. Svými úspěchy se zařadil mezi nejúspěšnější chrtíky historie ČR. To však neznamená, že by přestal jezdit na výstavy, Kewin se i nadále bude objevovat na prestižních výstavách u prestižních rozhodčích.  V téměř čtyřech letech je to krásný a zdravý  chrtík, který se nádherně předvádí a zdatně konkuruje podstatně mladším soupeřům.

Ale ještě v jednom ohledu pro nás byla MVP v Praze zvláštní..... Od paní chovatelky Evy Baxové (ch.s. Feritte Bugsy) jsme si přivezli Kewinkovo syna, který nám určitě bude dělat spoustu radosti a ve výstavních kruzích bude důstojným nástupcem svého otce. Naši smečku rozšířil isabelový pejsek s modrou maskou - Leos Feritte Bugsy. Nádherně zapadl do smečky a dnes je již nepostradatelným členem. A tak máme zase doma veselo. Leosek je malý rarášek, který se umí tvářit jako úplné neviňátko, ale za chvíli s grácií chrtíkům danou umí zlikvidovat botu:) Původně jsme si chtěli ještě nějakou dobu na přírůstek do smečky počkat, ale zkrátka Leos nám nešel z hlavy. Původně měl zůstat v chovatelské stanici Feritte Bugsy, jako další chovný pejsek, ale nám se paní Evu Baxovou podařilo přemluvita tímto jí moc děkujeme.

Zvláštní, všichni naši chrtíci se narodili první den v měsíci...

—————

Zpět