MVP Praha 1.5.2010

02.05.2010 18:54

Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC, res.CACIB

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - Výborný 1, CAC

 

Na výstavu v Praze se tentokrát vezla celá naše smečka. Cairo a Kewin se jeli vystavovat a malý Fernando jel nadšeně povzbuzovat své kamarády.

Holandské ovčáky posuzoval pan Broukal, který nechával nebohé vystavovatele poctivě běhat v kruhu i několik kol. Holanďanů se opět sešel větší počet.  Cairo se poslušně vystavil v mezitřídě a panu rozhodčímu se líbil. Obdržel pěkný posudek a známku Výborný 1, CAC. Titul CACIB a BOB si odnesl Cairův bratr Arwin, který již jako zkušený a ostřílený výstavní šampion vystřihl precizní předvedení.

Italské chrtíky posuzoval pan Magder Max z Kanady. Jeho posuzování bylo sice velmi pečlivé, ke psíkům přistupoval velmi něžně a citlivě. Bohužel negativem však byla obrovská zdlouhavost jeho posuzování. Oproti jiným rozhodčím, se podstatně méně zaměřoval na eleganci pohybu. Kewin se předvedl ve třídě šampionů a panu rozhodčímu se velmi líbil a udělil mu známku výborný 1 a titul CAC. O titul CACIB se v kruhu potkal s kamarádem Akimem ( Jo-Akim z Kopfsteinu), kterému po dlouhém váhání udělil titul CACIB a Kewinovi Res.CACIB. Akoušovi tak moooc gratulujeme. Následné posuzování tohoto rozhodčího u fen bylo trochu překvapivé. Zřejmě upřednostňoval mohutnější typy se silnější kostrou spíše na úkor elegance a výrazu. Nicméně i toto je právo rozhodčího, každý má jiný vkus. Všem vítězům gratulujeme.

My jsme však strávili u kruhu italáčků příjemný den, zejména ve společnosti Markéty, Moniky a Elišky včetně jejich psí smečky. Velkou radost nám udělala návštěva Kewinova mladšího brášky. Natík má moc milé páníčky a roste z něj opravdu krásný psík, velmi zdatný nástupce Kewínka ve výstavních kruzích. Přejeme mu, aby měl alespoň tolik úspěchů, jako starší brácha, táta i máma, zkrátka všichni jeho hrdí předci i sourozenci.

 

—————

Zpět