DUO CACIB Sofia, Bulharsko

22.02.2010 18:22

Kewin Stříbrný potok

20.2.2010    V1, CAC, CACIB, BOB, BIG 3

21.2.2010    V1, CAC, CACIB, BOB, BIG 4

 

Kewin tímto splnil podmínky pro udělení titulů: BULHARSKÝ ŠAMPION, BALKÁNSKÝ ŠAMPION A BULHARSKÝ GRAND ŠAMPION. Všechny tituly nám byly 21.2.2010 potvrzeny.

Se zvědavostí a velkým očekáváním jsme se vydali na výstavu DUO CACIB v Sofii - Bulharsko. Cesta autobusem trvala zhruba 20 hodin a byla opravdu náročná. Zatímco Kewínek spokojeně pochrupoval ve svém pelíšku, my jsme se tísnili na skromném místečku v autobuse. Milou společnost nám dělala Markéta s italskými holčičkami Izabelkou a Tituškou. Občas si přišel pro pohlazení miloučký baset, který ležel u nás v uličce. Celkově byl autobus plný super lidiček s úžasnými psíky všech možných ras. Sofie by mohlo být zajímavé město, nebýt šílených kop špíny a odpadků, které se válely úplně všude. Prostředí výstaviště - starý sportovní areál byl opravdu jen pro silné povahy. Uvědomili jsme si, že výstavy u nás, ač mnohdy máme nějaké připomínky k organizaci, prostředí a  kruhům, jsou u nás luxusní. Sice se rozhodčí v oblecích svou profesionalitou snažili zachránit alespoň celkový dojem, ten byl ale  hodně špatný vzhledem k prostředí. V hotelu jsme se blíže poznali s chovatelkou maltézáčků paní Novákovou, která nás v neděli  během posuzování fotila. Její maltézáček Denýsek byl opravdu nádherný a sladký. Nikdy jsem tomuto chlupatému plemeni neholdovala, ale jediné setkání s malým Denýskem můj názor změnilo. Přiznávám, že stále dávám přednost "bezúdržbovým" plemenům, ale zkrátka malý Denýsek nám učaroval - www.maltese-yorkshire.cz.

Kewínek i malá Izabelka se ve výstavních kruzích velmi hezky předvedli. Kewin již s jistotou profesionála vybojoval po oba dva dny známku výborný 1, CAC, CACIB, BOB a splnil podmínky pro udělení shora uvedených titulů. V odpoledních soutěžích taktéž bodoval, za greyhoundem a afghánským chrtem. Podmínky pro udělení titulů splnili také Izabelka i půvabný Denýsek, který taktéž po oba dva dny získal hodnocení CAC, CACIB, BOB.

—————

Zpět