Archiv článků

22.06.2010 20:48

Foto - Klubová výstava

Přidán odkaz na fotografie z Klubové výstavy KCHICH konané dne 12.6.2010 v Náměšti nad Oslavou.

pindrusche.rajce.idnes.cz/Klubovka_2010

dgracingteam.galerie.cz/4649631-ig-namest-n-o-12-6-10

 

 

—————

20.06.2010 15:51

MVP Brno

Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC

Na výstavu do Brna jsme jeli již s tím, že předem jsme tušili pravděpodobný výsledek rozhodování u italských chrtíků. Kewin se představil ve třídě šampionů a získal ohodnocení Výborný 1, CAC.

Posuzoval Slovenský rozhodčí pan Štefík, o kterém je známo, jaké typy chrtíků upřednostňuje, jeho rozhodnutí proto nebyla ani tolik překvapující. Příště si účast na výstavě, kde bude avizovaný tento rozhodčí velmi rozmyslíme, stejně tak jako naše další cesty na výstavy na Slovensko.

Na výstavě jsme se těšili z milé společnosti Moniky i Markéty a celé smečky italáčků, pořídili jsme i několik moc pěkných fotek.

 

—————

18.06.2010 15:47

Deutcher Champion

Dnes byl Kewinovi oficiálně potvrzen titul  
Deutcher Champion (VDH) - Šampion Německa

 

 

—————

12.06.2010 21:15

Klubová výstava KCHICH - Náměšť nad Oslavou

Kewin Stříbrný potok

Výborný 1, CAC, Klubový vítěz, BOB

 V červnu 2008 jsme na Klubové výstavě KCHICH s Kewínkem ve třídě štěňat jako začátečníci získali od zahraničního rozhodčího velmi pěkný posudek a předpověď pro slibnou výstavní kariéru. Právě na této výstavě jsme učinili zásadní rozhodnutí, tedy věnovat se s Kewinem výstavní kariéře.  Z velmi nadějného štěňátka se stal během dvou let šampion několika zemí, psík výborných kvalit, který slaví úspěchy ne jen v Čechách.

Na naší první klubovou výstavu jsme měli velmi krásné vzpomínky a ani tentokrát jsme nebyli zklamaní. Krásné prostředí zámeckého parku zajišťovalo důstojnou atmosféru pro takovou prestižní výstavu a počasí také nezklamalo. Atmosféra byla velmi příjemná, potkali jsme zde mnoho našich přátel,  na které se vždy moc těšíme. Kromě přátel vystavovatelů, nám dělala společnost Eliška s Belinkou, a i tentokrát jí byla svěřena úloha fotografky. Dále děkujeme i Renatě Mildner, která část výstavy také nafotila a fotky nám poskytla.

Posuzování bylo svěřeno paní Ronovské, která byla na chrtíky velmi milá, ale zároveň posuzovala přísně a spravedlivě. Jejímu zkušenému oku neuniklo vůbec nic, její hodnocení bylo velmi poučné, neboť bylo slyšet, co paní rozhodčí diktuje do posudku. Ocenění známkou "výborný" nebylo vůbec samozřejmostí a na titul CAJC/CAC musel psík skutečně vykazovat mimořádné exteriérové kvality.

Ve třídě mladých se mimo jiné představil Natan Stříbrný potok, krásný modrý psík a Kewinův poloviční bráška, který získal svůj první titul CAJC a následně i JuniorBOB, o kterého se utkal s Yvetkou Feritte Bugsy. Kewin se představil ve třídě vítězů a již jak se od šampiona očekává, odpovídalo tomu i jeho předvedení. Byl ohodnocen známkou výborný 1, CAC a následně  titulem Klubový vítěz 2010. Jak již to bývá, třídy fenek byly nabytější, Klubovou vítězkou 2010 se tentokrát stala Haralda Feritte Bugsy. O titul BOB se pak Kewin utkal s Natanem, Haraldou a Yvetkou. Paní rozhodčí  jako vítěze a nejkrásnějšího psa plemene vybrala Kewina. Všem ostatním taktéž gratulujeme. 

Tímto chceme znovu poděkovat paní Věře Slapničkové (ch.s. Stříbrný potok), která nám před dvěma lety svěřila budoucího šampiona a poskytuje nám cenné rady. Byla to právě ona, která nám vnukla myšlenku jezdit s Kewčou na výstavy.

 

—————

06.06.2010 19:54

NV Klatovy

Národní výstava psů Klatovy 5.-6.6.2010

5.6.2010
Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - Výborný 1, CAC, Národní vítěz, BOB

6.6.2010
Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC, Národní vítěz
        splnil podmínky pro udělení titulu Grand Šampion ČR

 

 

—————

23.05.2010 22:05

MVP Litoměřice

Kewin Stříbrný Potok - Výborný 2, Res.CAC

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - Velmi dobrý 1

Na této výstavě byl změněn rozhodčí pouze Cairovi, ale už bylo zaplaceno a tak jsme přeci jen vyrazili, i když předem byl jasný a zřejmý výsledek.

Cairo se představil v mezitřídě, posudek pro nás nebyl ani tak překvapivý, jako úsměvný. Tato rozhodčí Caira posuzovala loňskou sezonu několikrát a pokaždé zadala Cairovi známku výborný. Tentokrát se však posudek lišil, to co měl loni korektní, bylo letos špatné a naopak. Nicméně s předvedením Caira jsme byli moc spokojení a děkujeme přátelům za podporu a pomoc. 

Kewinovi se tentokrát moc nechtělo předvádět, zřejmě vlivem šoku, který zažil chvilku před posuzováním, když na něj v areálu výstaviště "vystartoval" volně pobíhající ovčák. Naštěstí se nic vážného nestalo, nicméně Kewin byl následně zjevně otřesený. Jeho předvedení sice nebylo to, na co jsme od něj zvyklí, ale přeci jen patřilo k těm lepším. Pan rozhodčí tentokrát upřednostňoval zahraniční chovatele, konkrétně německé.  Porážíme pravidelně tuto konkurenci na německých i českých výstavách, ale nemůže vyhrávat stále ten samý psík, neboť názory rozhodčích se v mnohém liší. Kewin obdržel ve třídě šampionů pěkný posuzek a získal známku Výborný 2 a Res.CAC. 

Ani tentokrát nám poněkud zvláštní posuzování nezkazilo příjemný den strávený u kruhu s mnoha přáteli. Ize a Markétě gratulujeme k Res.CACIBOVI a těšímě se na další milou společnost všech přátel a jejich "pidi chrtů." Výstava měla hezkou atmosféru a počasí se vydařílo a celkově jsme si užili krásný den.

 

 

—————

18.05.2010 21:32

SPRINGDUODANUBE Bratislava

15.5.2010

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - Výborný 1, CAC, CACIB, BOB

Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC, Res.CACIB

 Kewin splnil podmínky pro udělění titulu Slovenský šampion krásy, 
titul mu byl i potvrzen.

 

16.5.2010

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - Výborný 1, CAC, Res.CACIB

Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC, Res.CACIB

 

 Jak už bývá tradicí, ani tentokrát organizátoři slovenské výstavy nezklamali a konkrétně chrtíkům změnili rozhodčí na oba dva dny, holandským ovčákům změnili rozhodčího jen v sobotu. Dalším mínusem byl obrovský počet posuzovaných psů v některých kruzích, někde dokonce přes sto psů. Je vidět že organizátoři zřejmě šetřili tam, kde neměli. Slovensko si tak mezi vystatovateli v tomto ohledu dělá špatnou vizitku, neboť v ostatních směrech byla výstava pěkně organizovaná.

Italské chrtíky v sobotu posuzoval rozhodčí, jehož srdíčko zřejmě patřilo více teriérům, než chrtům. Když se konečně dostalo na posuzování chrtů, bylo totiž před nimi více než 80 psů, značně zvýšil rychlost posuzování. Kewínek se představil ve třídě otevřené, známkou výborný 1 a titulem CAC splnil podmínky pro udělění titulu Slovenský šampion krásy. V konkurenci psa z mezitřídy a třídy šampionů získal i titul Res.CACIB. Trošku nás pobavil  posudek rozhodčího, kde bylo psáno, že Kewin je velmi pěkný pes malého vzrůstu. Nepochybně v konkurenci ostatních psů byl jednoznačně a zřetelně na první pohled nejmeší, ale dle standardu k malým psům rozhodně nepatří. Kewin vítězství již nepotřeboval, přesto jsme i tentokrát byli z některých rozhodnutích rozhodčího velmi překvapeni. Například pohyb nebyl aspekt, který by tento rozhodčí bral v potaz. Ale jak jsem již psala o výstavě v Praze, každý rozhdočí má právo na svůj názor, který se může i nemusí shodovat s chovateli plemene a diváky. Nicméně atmosféra u kruhu chrtíků byla velmi příjemná a nám tak celý den rychle utekl.
Holandské ovčáky pro změnu posuzovala rozhodčí, která budila respekt. Byla velmi přísná na bezchybné předvedení, vyžadovala dokonce kontrolu zubů ve výstavním postoji, což mnoho psů rozhodilo. Cairo patří mezi skupinku psů, které nevadí kontrola zubů cizí osobou a nečiní mu ani problémy ukázat zuby ve výstavním postoji. Paní rozhodčí se moc líbil a získal tak známku výborný 1, CAC, CACIB a BOB, o který se utkal se svou kamarádkou Indy.

Neděli bohužel charakterizovalo nevlídné počasí, kam by člověk psa nevyhnal. I tentokrát bylo před italáčky přes 80 psů, ovšem se změnou, když před námi v kruhu nebyli teriéři, ale spousta navoněných a načesaných chlupatců ze skupiny IX. FCI. Italáčci byli jediní chrti, který tento rozhodčí posuzoval a opět šli na řadu až poslední. Kewin tento den opět získal CAC a Res. CACIB. Stejně dopadl i Cairo, kterého posuzoval rozhodčí, jenž v sobotu posuzoval italáčky. U holandských ovčáků získal titul CACIB Arwin, Cairův poloviční bratr a již potvrzený Interšampion. 

Cairo potvrdil, že dospívá do velmi pěkného psa kvalitního exteréru i výborné povahy. Kewin i tentokrát předvedl, že patří mezi špičku mezi chrtíky, ne jen v exteriéru, ale i v předvedení.  Tento den, jsme byli dokonce rádi, že Kewin ani Cairo nedosáhli na titul BOB, únava nás přemohla a my se hned po skončení posuzování vydali na dlouhou cestu domů. Všem vítězům gratulujeme.

 

 

—————

02.05.2010 18:54

MVP Praha 1.5.2010

Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC, res.CACIB

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - Výborný 1, CAC

 

Na výstavu v Praze se tentokrát vezla celá naše smečka. Cairo a Kewin se jeli vystavovat a malý Fernando jel nadšeně povzbuzovat své kamarády.

Holandské ovčáky posuzoval pan Broukal, který nechával nebohé vystavovatele poctivě běhat v kruhu i několik kol. Holanďanů se opět sešel větší počet.  Cairo se poslušně vystavil v mezitřídě a panu rozhodčímu se líbil. Obdržel pěkný posudek a známku Výborný 1, CAC. Titul CACIB a BOB si odnesl Cairův bratr Arwin, který již jako zkušený a ostřílený výstavní šampion vystřihl precizní předvedení.

Italské chrtíky posuzoval pan Magder Max z Kanady. Jeho posuzování bylo sice velmi pečlivé, ke psíkům přistupoval velmi něžně a citlivě. Bohužel negativem však byla obrovská zdlouhavost jeho posuzování. Oproti jiným rozhodčím, se podstatně méně zaměřoval na eleganci pohybu. Kewin se předvedl ve třídě šampionů a panu rozhodčímu se velmi líbil a udělil mu známku výborný 1 a titul CAC. O titul CACIB se v kruhu potkal s kamarádem Akimem ( Jo-Akim z Kopfsteinu), kterému po dlouhém váhání udělil titul CACIB a Kewinovi Res.CACIB. Akoušovi tak moooc gratulujeme. Následné posuzování tohoto rozhodčího u fen bylo trochu překvapivé. Zřejmě upřednostňoval mohutnější typy se silnější kostrou spíše na úkor elegance a výrazu. Nicméně i toto je právo rozhodčího, každý má jiný vkus. Všem vítězům gratulujeme.

My jsme však strávili u kruhu italáčků příjemný den, zejména ve společnosti Markéty, Moniky a Elišky včetně jejich psí smečky. Velkou radost nám udělala návštěva Kewinova mladšího brášky. Natík má moc milé páníčky a roste z něj opravdu krásný psík, velmi zdatný nástupce Kewínka ve výstavních kruzích. Přejeme mu, aby měl alespoň tolik úspěchů, jako starší brácha, táta i máma, zkrátka všichni jeho hrdí předci i sourozenci.

 

—————

24.04.2010 21:56

MVP České Budějovice

Kewin Stříbrný potok - Výborný 1, CAC, CACIB, BOB

Ani tentokrát jsme nevynechali s Kewinem mezinárodní výstavu v Českých Budějovicích. Haly byly sice tradičně velmi studené, ale nezdálo se, že by tentokrát italáčkům zima příliš vadila. Společnost nám dělala Markéta s Titou a Eliška s Belinkou. Eliška byla tradičně pověřena focením a tímto jí děkujeme za fotografie.

Italské chrtíky posuzoval zkušený rozhodčí pan Panuška, který u chrtíků oceňoval zejména krásnou hlavu, elegantní pohyb a také předvedení. Kewin se představil ve třídě šampionů a byl oceněn známkou výborný 1 a tituly CAC a CACIB. Ve fenkách pak CAC a následně i CACIB získala Kewínkovo kamarádka Sonátka, které tímto gratulujeme. O titul BOB nastoupil Kewin, mladá a velmi elegantní vítězka třídy mladých Yvett Feritte Bugsy a nechyběla ani Sonátka. Titul BOB byl k naší radosti udělen Kewinovi, všem ostatním jednotlivým vítězům tříd velmi gratulujeme. 

 

 Na fotografii Tita, Kewin a Belinka

 

 

—————

17.04.2010 16:54

Klubová výstava KCHMPP

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - V1, CAC, Klubový vítěz, BOB

Dnes jsme se s naším Cairem účastnili klubové výstavy KCHMPP v Mladé Boleslavi. Počasí bylo po dlouhé době slunečné a tak ani nevadil kruh umístěný venku. Holanďani, které posuzoval pan Karel Hořák, šli na řadu až jako úplně poslední posuzované plemeno v kruhu. Tentokrát byla účast mnohem větší než na běžných výstavách, což nás velmi těšilo. Cairo se představil v mezitřídě, kde získal známku výborný 1, CAC. V konkurenci velmi pěkného psa z třídy otevřené a zejména pak i velmi úspěšného psa ze třídy vítězů získal Cairo k naší velké radosti i titul Klubový vítěz, třešničkou na dortu bylo i následné udělení BOB právě Cairovi. S ohledem na tragédii v Polsku se nekonaly závěrečné soutěže, a tak jsme se po skončení posuzování vydali na cestu domů.

Dnes byl na klubové výstavě Cairovi také oficiálně potvrzen titul KLUBOVÝ JUNIOR ŠAMPION a byl nám předán pohár i diplom.

 

 

 

 

—————

12.04.2010 10:41

MVP Dresden

Kewin Stříbrný potok - V1, VDH, CAC, CACIB, BOB

      splnil podmínky pro udělení titulu   Deutscher Champion (VDH)
                                                                
                      a
                                         Deutscher Schönheist-Champion (DWZRW)

 

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - VD 1

 

 

—————

11.03.2010 19:57

RTG DKK

Dnes jsme obdrželi vyhodnocení RTG kyčelních kloubů našeho Caira. S obrovskou radostí oznamujeme, že výsledek vyhodnocení byl negativní, tedy A/A (0/0). Vyhodnocení provedl MVDr. Jiří Jahoda.

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen - RTG DKK A/A (0/0)

 

 

—————

22.02.2010 18:22

DUO CACIB Sofia, Bulharsko

Kewin Stříbrný potok

20.2.2010    V1, CAC, CACIB, BOB, BIG 3

21.2.2010    V1, CAC, CACIB, BOB, BIG 4

 

Kewin tímto splnil podmínky pro udělení titulů: BULHARSKÝ ŠAMPION, BALKÁNSKÝ ŠAMPION A BULHARSKÝ GRAND ŠAMPION. Všechny tituly nám byly 21.2.2010 potvrzeny.

Se zvědavostí a velkým očekáváním jsme se vydali na výstavu DUO CACIB v Sofii - Bulharsko. Cesta autobusem trvala zhruba 20 hodin a byla opravdu náročná. Zatímco Kewínek spokojeně pochrupoval ve svém pelíšku, my jsme se tísnili na skromném místečku v autobuse. Milou společnost nám dělala Markéta s italskými holčičkami Izabelkou a Tituškou. Občas si přišel pro pohlazení miloučký baset, který ležel u nás v uličce. Celkově byl autobus plný super lidiček s úžasnými psíky všech možných ras. Sofie by mohlo být zajímavé město, nebýt šílených kop špíny a odpadků, které se válely úplně všude. Prostředí výstaviště - starý sportovní areál byl opravdu jen pro silné povahy. Uvědomili jsme si, že výstavy u nás, ač mnohdy máme nějaké připomínky k organizaci, prostředí a  kruhům, jsou u nás luxusní. Sice se rozhodčí v oblecích svou profesionalitou snažili zachránit alespoň celkový dojem, ten byl ale  hodně špatný vzhledem k prostředí. V hotelu jsme se blíže poznali s chovatelkou maltézáčků paní Novákovou, která nás v neděli  během posuzování fotila. Její maltézáček Denýsek byl opravdu nádherný a sladký. Nikdy jsem tomuto chlupatému plemeni neholdovala, ale jediné setkání s malým Denýskem můj názor změnilo. Přiznávám, že stále dávám přednost "bezúdržbovým" plemenům, ale zkrátka malý Denýsek nám učaroval - www.maltese-yorkshire.cz.

Kewínek i malá Izabelka se ve výstavních kruzích velmi hezky předvedli. Kewin již s jistotou profesionála vybojoval po oba dva dny známku výborný 1, CAC, CACIB, BOB a splnil podmínky pro udělení shora uvedených titulů. V odpoledních soutěžích taktéž bodoval, za greyhoundem a afghánským chrtem. Podmínky pro udělení titulů splnili také Izabelka i půvabný Denýsek, který taktéž po oba dva dny získal hodnocení CAC, CACIB, BOB.

—————

10.02.2010 19:21

Fotogalerie MVP Brno

Do FOTOGALERIE, sekce VÝSTAVY, bylo přidáno několik fotografií z MVP v Brně. kewin.webnode.cz/fotogalerie/vystavy

 

 

—————

08.02.2010 20:18

MVP Brno 6.-7.2.2010

Kewin Stříbrný potok

6.2.2010    V1, CAC, Res.CACIB

7.2.2010    V1, CAC, CACIB, BOB, BIG 4

Kewin se v sobotu i v neděli předvedl ve třídě otevřené. V sobotu posuzoval pan Bouček, který se rozhodl Kewinovi udělit CAC a následně Res. CACIB. V neděli posuzovala paní Petrusová, která k italáčkům přistupovala o poznání jemněji. I tentokrát Kewin ukázal své precizní předvedení a byl za to náležitě odměněn - CAC, CACIB. V soutěži o titul BOB do kruhu nastoupil s krásnou Dolce Vitou, která se poprvé u nás představila v mezitřídě a získala taktéž CAC a CACIB. Paní rozhodčí se nakonec po sebejistém a bezchybném předvedení rozhodla udělit titul nejhezčí jedinec plemene (BOB) právě Kewinovi. 

V záverečných soutěžích Kewínek velmi zaujal, postoupil ve skupině X. do užšího výběru a následně obsadil krásné 4. místo, tedy BIG 4.


Foto SP - P. Dvořák

 

Cairo Silvio aus Mährischen Bergen

6.2.2010    V1, CAC, CACIB

7.2.2010    V1, CAC, CACIB

Cairo měl letošní premiéru. V sobotu i neděli si od zahraničních rozhodčích odnesl hodnocení Výborný 1, CAC, CACIB. Paní Anna Kochan (PL), která posuzovala v sobotu působila velmi mile a posuzovala pečlivě a spravedlivě. V neděli posuzoval pan Beradze a i jemu se Cairo velmi líbil. Po oba dny obdržel pěkný posudek, což nás velmi těší. Zároveň tím splnil podmínky pro udělení titulu Český junior šampion, který mu byl i v neděli přímo na výstavě potvrzen a taktéž pro udělení titulu Klubový junior šampion.


Foto SP - P. Dvořák

 

—————